Cursussen

ATELIER JOOP VAN DEVENTER

CURSUSSEN TEKENEN EN SCHILDEREN

  

Atelier Joop van Deventer                        Singel 1                      5712 HL Someren

T: 0651831581                   joopvandecventer@planet.nl

                                          

                             Altijd al willen schilderen of tekenen? Op een ongedwongen manier, werkend in kleine groepen verken je de diverse creatieve mogelijkheden. Beginnen met de basis- of vervolgcursus kan op ieder moment tijdens het cursusjaar. Iedere  cursist werkt in eigen tempo en volgt een eigen programma.

Basiscursus In deze cursus leer je stap voor stap werken met diverse basistechnieken. Je kiest zelf met welke technieken je aan de slag wilt gaan, zoals aquarel, olieverf, acryl, of pastel, potlood , pen en inkt. Geleidelijk ontdek je de vele mogelijkheden. Tijdens de cursus komen onderwerpen als compositie, perspectief, kleuren mengen, licht/ donker aan de orde.

Vervolgcursus De cursisten hebben al meer ervaring met tekenen of schilderen en zoeken steeds meer hun eigen manier van werken. Voor de ene cursist is dat realistisch fijnschilderen  volgens klassieke technieken. Een ander kiest voor abstract en experimenteel werken vanuit het gevoel. Het resultaat is een grote diversiteit aan werkstukken, die stof tot gesprek en inspiratie vormen. 

De basiscursus en de vervolgcursus starten op 19 augustus. Aantal lessen per cursus: 40 lessen van 3 uur met een pauze voor een kop koffie of thee. Lessen die je gemist hebt kun je inhalen.

Cursustijden: maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur, maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur, dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur, woensdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur, woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur. 

Cursusgeld: Je schrijft je in voor de hele cursus. Betaling per 5 lessen is € 78,50  Inschrijving voor losse lessen, dan ben je niet gebonden aan vaste cursustijden €19,50 per les. Mogelijkheid van 5 proeflessen. Je probeert eerst uit of de cursus bevalt. Je betaalt wel het cursusgeld maar atelier Joop van Deventer neemt de materiaalkosten op zich.

Cursusportret tekenen/ schilderen  15 lessen van 2 uur  op donderdag van 19.30 tot 21.30 uur  Startdatum 20 september 2018 en 24 januari 2019    Cursusbedrag  €200,-    Materiaal en modelkosten €30,-      Cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Werken naar model (4 lessen) en naar foto. Je leert: een portret op te zetten, de verhoudingen van een gezicht goed over te brengen, werken met licht en donker contrast, een goede comositie te maken.  Na 15 lessen heb je een degelijke basis om mee verder te gaan.  

                                                                     

Cursus abstract schilderen/werken met diverse materialen  15 lessen van 2 uur op dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur      Startdatum 18 september 2018 en 15  januari 2019   Cursusbedrag € 200,-   materiaalkosten €  30,-    Cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Een geslaagd abstract schilderij maken is werken vanuit je gevoel  en daarbij rekening houden met een aantal zaken die voor ieder schilderij gelden zoals: compositie, kleurgebruik, mengen van kleuren, licht/ donker gebruik.  De eerste lessen wordt gewerkt met acrylverf, houtskool, potlood op papier en doek. Deze eerste lessen zijn een introductie in materiaalgebruik, kleurenmengen en compositie. Tijdens de volgende lessen kun je je fantasie meer aanspreken en  combineren we verf met materialen zoals bijvoorbeeld: foto’s, doek, zand en wat jezelf kunt bedenken..  

                                                

                                              

 

De cursussen worden gegeven door Joop van Deventer. Hij heeft zijn opleiding gehad aan de Kunstacademie Rotterdam en aan de Jan van Eyck academie in Maastricht. Naast zijn vrije werk maakt hij wandschilderingen in opdracht. Sinds een aantal jaren combineert hij zijn werk met het geven van cursussen.


Archief